Syglädje

Min sista semestervecka har tillbringats i en röd stuga med vita knutar drygt två mil från mitt hem. I fem dagar har mellan 8-10 kvinnor och en suverän kock umgåtts intensivt med våra symaskiner. Symaskinerna har typ gått från mellan kl. 8.00 på morgonen till 23.00 på kvällen. Däremellan har vi slitit oss från dem för att äta och dricka kaffe som våran kock tillrett åt oss. Han däremot frestades att även han inta en symaskin och fick ihop tre alster. 🙂

Veckan hölls av Quiltstugan i Sala i samarbete med Malin som har Textilåterbruket i Hedemora. Gittan har presenterat olika tekniker i lappteknik och Malin har presenterat olika saker att återbruka.

Några bilder från det vi lärde oss av Malin.

En knapp med olika garner och trådar i.

Trädgårdsprydnader av bla. trasmattor, pärlor, tråd, band, knappar. Jag har gjort den oranga blomman nere i det högra hörnet.

Den här har Malin gjort. Visst är den fantastisk?

Den här veckan har som jag nämnt varit helt fantastiskt bra och helt klart beroendeframkallande. Fler syveckor kommer det att bli. Att i fem hela dagar få ägna sig åt sitt stora intresse, det är så himla kul. Har mått så himla bra. Att få umgås med människor med samma intresse är så kul. Man ger och man tar, man får inspiration och ja…må va tjatig, men ack så kul. 🙂 Det går inte att beskriva, det måste upplevas.

Men å vad trött jag var då jag kom hem. Sov nästan tolv timmar. Men nu är allt upplockat igen och jag håller på att sy klart en massa saker för hand. Bilder kommer allteftersom. Två UFO:n är klara, men det är för mörkt för att det ska bli bra kort, så det får bli i morgon.

*vinkevink*

2 thoughts on “Syglädje

  1. Ja, visst hade vi en underbar vecka i Fläckebo! Längtar tillbaka redan. Vad fin din orm blev! Såg den ju inte färdig. Det var så roligt att lära känna dig Pernilla. Hoppas vi ses snart igen! Stor kram /Malin Lindström

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *