Tyger, tyger och lite mer tyger!!

Fortsättning på Amerikat. Vi var ju i Lancaster County dels för AQS – America Quilter´s Society, Amish men också för dessa härligt billiga tyger. Tygerna är gräsligt billiga over the big blue! De kostar typ en tredjedel av det du betalar i Sverige. Men okej, det är inte gratis att flyga över, men i alla fall. Känslan är knäpp. 😉

Butikerna såg inte mycket ut för världen heller. Den här låg i Bird-in-Hand. Om du klickar på bilden så kommer du till deras hemsida.

Det här är Burkholders. Du kommer även till denna butiks hemsida om du klickar på bilden. Denna butik var en upplevelse. Den låg ca 30 minuter från där vi bodde mitt ute på en åker typ. Den ser inte mycket ut för världen, men den innehåller över 12 000 buntar med tyg och en massa annat smått och gott. Det var lite dyrare här, men då hade vi gått och blivit snåla. Kostade dock inte i regel mer än 60 sek yarden (=ca 90 cm).

Denna bild på tyggång har Desirée tagit som också var med på resan. Klickar du här så kommer du till hennes blogg.

Antingen så blir man apatisk då man går in i dessa butiker, eller så släpper alla hämningar över hur mycket tyg man kan köpa. Mor min tror jag blev lite apatisk i den första butiken vi klev in i som hette Zook fabrics i Intercourse medans jag defenitivt släppte alla hämningar och gick och plockade tygbuntar för tillklippning för glatta livet. 🙂

Gång på gång såg ut så här på Burkholders. Allt låg i färger och märken. *drömmer mig tillbaka*

Här kommer ett urval av mina tyginköp.

”Hitta Nemo”. Har sett en himla snygg quilt någonstans, där det var fiskar, bakom en typ spalje, så att det blev en 3d-effekt. Hittat ett tyg, nu ska jag bara hitta ett bra mönster.

Tyget ovan här ska bli en syväska. Visst är det ett härligt tyg. *kär*

Mina 70-tals inspirerade tyger. Jag bara älskar dem. Vad jag ska ha dem till?! Klappa på såklart. =) Är det inte det man har tyger till?! *förvirrad* 😉

Okej, jag älskar dessa tyger också och där finns det faktiskt en plan. Det ska bli en väska, men jag köpte lite extra, bara för att det är så fantastiskt. Det var visst väldans populärt i Amerika just nu. Och jag…ja jag bara älskar det. 🙂 Har dessutom insett att jag har en svag böjning för tyger med ugglor på… *hoho*

Sen besökte vi även en butik som hette Log Cabin Quilt Shop i Bird-in-Hand. Den var också riktigt fin och så har vi The Old Country Store, också den en pärla, men Zook Fabrics är nog den som satt djupast spår. Kan vara för att det var den första upplevelsen med så mycket tyg. Sen var de billigast… 🙂 Dock inte för att det skilde många dollar. Sen besökte vi några butiker till och det var en fantastisk upplevelse. Det var en härlig resa, härliga resekompisar, en härlig del av Amerika och ja, en upplevelse för livet.

”A quilt is a work of art, like an oil painting or sculpture, because quilts display something of the soul and being of their makers, too. What would you rather have written on your tombstone: ”She was a great housekeeper,” or ”Here lies a wonderful quilter who left behind many beutiful quilts to keep her family warm for generations”? ”

*vinkevink*

3 thoughts on “Tyger, tyger och lite mer tyger!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *