2 i 1 – Flättäcke och en Log Cabin

Flättäcket har jag i flera år tänkt att jag ska sy. Tycker att det är så himla läckert. Men jag är ju som sagt lite seg i starten, men tygerna har funnits länge i hyllorna. Enligt mönstret är det sytt av två jelly rolls. Dvs det blir ett riktigt stort täcke om man syr av båda. Min mor sydde det tidigare och gjorde det av en jelly roll så då tänkte jag att jag gör det med. Men då skulle jag ju stå med en likadan jelly roll till. Hur kul är det liksom? Dessutom när jag kämpat med att hitta två i samma serie!

Men då min mor ibland brukar muttra om att man har så många stora kviltar (håller med) och vad ska man göra med dem alla, så kom jag fram till att jag syr en baksida av den andra jelly rollen också. Men då blev det en Log Cabin.

Den här bilden har jag klippt ut ur en Bamsetidning för många många år sedan och jag har i regel alltid haft koll på det lilla urklippen. Tycker att den är så bra och idag passar den till mina/min kviltar/kvilt.

För vilken är framsidan och vilken är baksidan? Smaksak för dagen kanske.

Hur som är det bomullsvadd emellan och jag har stipplat hela kvilten. Klickar du på bilderna så kommer de upp i sin helhet. Nöjd blev jag och jag älskar färgerna i jellyrollen. Det ljusa tyget är inte vitt, utan lite beigemelerat.

Måndag idag och jag länkar till Bambi för inspiration.

*vinkevink*

6 thoughts on “2 i 1 – Flättäcke och en Log Cabin

  1. Bra idé att använda båda Jelly Rollen! Stjärnan är fin men jag är speciellt svag för flätkvilten. ❤

  2. Ja vilken är framsida och vilken är baksida? Jag gillar ju logcabin väldigt mycket men flätfilten är ju fantastiskt fin! Och vilken kviltning!
    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *