Syhelg

För två helger sen var jag på en välbehövlig syhelg med Kviltklövern (grupper från Sala, Eskilstuna och Stockholm som träffas en gång per termin) ute på Vendelsö. Gamla marker upptäckte jag, när jag helt plötsligt kände igen mig. Där, strax innan där vi var, sprang jag som barn med mina syskon och kusiner som växte upp och där min farmor och farfar hade sommarstuga. Sommarstugan är numer tyvärr riven och ersatts av fula hus i massor.

Men, helgen var underbar. Vi bodde vackert.

Det är en hästgård och vi satt och sydde i festvåningen, där vi hade utsikt över inomhusridbanan. Under oss var det gäststall.

I baren hade vi strykhäng och i köket kunde man skära till sina alster.

Självklart hade vi butiker att handla i om tygerna tröt eller man blev ”tvungen” att fylla på förråden. Maria Bussler fanns på plats med sin butik och Gittan från Quiltstugan fanns också på plats. Lyxigt värre. 🙂

En massa fina alster såg dagens ljus. Här några:

Sen fanns det lite pyssel för alla om man så ville. Det gick i påskens tecken och jag gjorde en liten påskfågel.

Nästa gång Kviltklövern träffas blir i oktober och då ska vi till Eskilstuna. Ser jag fram emot.

*vinkevink*

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *