Smitten Quilt

Åsa, på Quilt Passion, har startat upp en grupp på facebook (Smitten quilt, på svenska) där vi tillsammans, var och en i sin egen takt syr på Smitten quilt.

120cm x 153cm är färdigt mått och man kan välja att sy den på pappersmallar, eller med skärmallar eller på symaskin med hjälp av Marti Michells mallar. Jag har valt att sy den med english paperpiecing (pappersmallar) för att den då är himla lätt att ta med sig. Det är en, eller kommer för mig att bli en scrapskvilt. Det går åt en hel del tyg, vilket är bra, då mallarna är rätt så stora.

Det finns en plan, för den som vill, hur många block och vilka man ska sy varje månad för att kunna kvilta den i januari, men man syr som sagt i sin egen takt. Den är riktigt rolig att sy, för att den upprepar sig inte och den tar sig snabbt, då blocken som sagt är rätt stora.

Det går att följa detta på Facebook och det är riktigt kul att se hur våra olika quiltar artar sig.

*vinkevink*

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *