Vårrundan på Kinnekulle

I år hade jag  möjlighet att åka ner till Götene när vårrundan på Kinnekulle anordnades. Min kompis E. som bor i Götene tyckte dessutom att det var en alldeles underbar idé av mig och inte sen att hänga på den utflykten.

Vi började lite smått på torsdagen med en utflykt till Lidköping och Rådhuset där vi satt ute i solen och fikade, med för min del den berömda Läckö-kringlan. *mums*

Vad är då vårrundan på Kinnekulle? Så här skriver arrangörerna:

Första helgen i maj är det fest i Kinnekullebygden! Då visar vi upp det mesta och det bästa av vad trakten har att erbjuda. 

Konstnärer och konsthantverkare öppnar sina ateljéer. Det bjuds på guidningar, naturvandringar, aktiviteter, musik och skådespel.

Att fira våren på Kinnekulle i början av maj har lång tradition. Redan i början av 1900-talet var det vanligt att västgötar och andra gjorde en utflykt hit för att uppleva den ”ljufliga naturen”.

Vårrundan som ett modernt uttryck för denna tradition blev också omgående en succé, och är nu en etablerad folkfest. Upptäck skaparlusten, kreativiteten och engagemanget du också!

Det fanns 97 olika ställen att besöka och jag tror att vi var uppe i ca 23 besök på olika ställen. Vissa var bättre, vissa var sämre.

Några som var bättre var två trädgårdar som öppnade upp för allmänheten. Den första vi besöka var Hannu Sarenström. Han har ”en unik konstnärsträdgår skapad med kärlek och fantasi”. Den var annorulunda men väldigt fin. Avkopplande och nu växte sipporna för fullt tillsammans med julrosorna.

Under tiden som vi vandrade runt hos Hannu så gick vi förbi en herre som undrade om vi hade besök Kerstins Ateljé? Nej, det hade vi inte, men han trodde att vi skulle gilla den. Vi tänkte att det kan ju vara värt ett besök när han nu var så lyrisk och det var en väldigt fin trädgård med damm och grejjer. Sen ligger det nog en hel del jobb i den, men endå så får man en skön känsla av den. En riktig liten oas var det.

Gillade hennes tänk. Varför ska det vara så svårt att få till själv? Just nu kan det ju bero på att jag själv inte har en egen oas till trädgård. Men i framtiden, då jag flyttar till min egna lilla stuga på Kinnekulle. Då ska jag också ha en mysig liten trädgård. Så det så. *drömmermigbort*

Sen besökte vi som sagt några andra ställen. Ett där hon virkade en del och det här var lite häftigt (se bild nere till vänster). På den högra bilden har vi rastplatsen ”Utsikten” där man kan se Läckö slott rätt över (en vit byggnad).

Våren hade kommit lite längre där nere, men nu är den ju på god väg även här. Bara vi kunde få lite värme igen och sol.

*vinkevink*

2 thoughts on “Vårrundan på Kinnekulle

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *