En vecka i maj

Förra helgen började med fyra konfirmationer. Konfirmationer är kul, men samtidigt lite vemodiga, men framförallt är det glädje. Full fart var det, därför var det så skönt att packa sin väska på söndags kvällen för vetskap om en resa upp till Rättvik för gitarrkurs måndag och tisdag.  

Det här är Rättvik för mig. Stiftsgårdens framsida. Siljan med bergen, björkarna och korset och framför allt: LUGNET!

 

Var ju tvungen att åka och låna mina föräldrars gitarr för att kunna öva lite själv.

På torsdagskvällen så var jag, mamma och pappa på kurs i salix. Vi var halvnöjda med denna, men det var kul att lära sig hur man gjorde dessa blomstöd.

Isac fick present av sin favvomatte igen. Den här gången hade jag köpt ett bärnstenshalsband åt den lilla gossen. Halsbandet ska visst hjälpa mot dessa små äckliga djur som kallas för fästingar. De ska visst fungera bäst på korthåriga raser och fungerar på det sätt att det bildas friktion mellan stenen och pälsen och det ska på något skumt sätt skrämma iväg ohyran. Vet inte om det fungerar, men det sägs att de gör det och de säljs som smör i solsken. Framför allt i Tyskland, men är på stor framfart även i Sverige. Värt att prova, är ju inga kemikalier i dessa stenar.

Resultaten av min och mammas utflykt till diverse olika blomsterhandlar och loppisar.

Isac är en livsnjutare. Speciellt om det är varmt och vi finns i hans närhet.

Bollen är aldrig långt ifrån honom. Han bokstavligen älskar sin boll och det är bara en tidsfråga innan han har slaktat ännu en.

Resultatet. Saknas dock några varv här. Den pryder numera min balkong och det ska klättra svartöga i den. Men den bor fortfarande i mammas växthus.

Dessa tulpaner är så himla vackra. Söt hund i bakgrunden.

Vackert, vackert…

För att få in min salix/blomstöd historia i min något trånga bil så var jag tvungen att kapa lite i toppen. Men det var inte så mycket som tur var.

Vårgardiner har jag införskaffat också och jag har sytt dem alldeles själv. *stolt* Vart ganska mycket så ljusare, med tanke på att det var svarta gardiner där innan.

En kruka klar. Toffelblomma, Förgätmigej, Snöflinga och blå Hänglobelia. Fin fint, tycker jag.

Och här har jag då sått sallad. Får se om den tar sats och börjar växa snart så att man kan få färska salladsblad inom en snar framtid.

Fått en del gjort i alla fall i helgen. Nu borde jag ta itu med disken, men den är så himla tråkig. Den tar dock ingen lång tid för det är inte så mycket, men i alla fall.

Allt för nu.

*vinkevink*

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *