Syhelg

Har varit på syhelg i dagarna tre i Möklinta. 🙂 Silverkviltarna (Sala) och Hällbykviltarna (Eskilstuna) blev inbjudna av gruppen ”Flink i Handen” (Sthlm) till syhelg. Det var deras tur den här gången. Sala bjöd in till förra och Eskilstuna har sitt framför sig. 32 kvinnor var vi som samlades med våra symaskiner, tyger och tillbehör, för en helg med kreativitet och socialt umgänge. Riktigt lyx är det, då vi kan sy hela dagarna och några andra lagar mat och kokar kaffe åt oss. Det är lyx det. Även då man är trött efter en sådan här helg, så har man en otrolig inspiration med sig som gör att man bara vill fortsätta att sy och sy.

Vad har jag då sytt?? Ja, det är inte så mycket att skryta med, i alla fall inget som blev riktigt klart, men jag kom långt på två projekt. Så här ser de ut nu.

Det första är (de ligger på varandra just där) två sidor till en väska som vi ska sy på Aroskviltarna för en holländsk kursledare. Tyget heter ”Central Park” och är helt fantastiskt snyggt enligt mig. 🙂 Sammanlagt har jag gjort 90 sådana där kvadrater och det tog sin modiga tid och lite mutter, men jag är nöjd så här långt. Det här var hemläxan. Det som saknas innan läxan är helt klar är att sidorna ska läggas ihop med vadd och innertyg och sen kviltas ihop.

Det andra är 84 ytterligare kvadrader som tagit sin modiga tid och det är början till 21 pinwheels. Bild kommer nog när de är ihopsydda. De är en del i min Amishkvilt som jag nu äntligen har börjat på. 🙂

Nähä, nu är det dags för sängen. Man blir härligt trött efter en sådan här helg. Fler sådana åt folket. 🙂

*vinkevink*

One thought on “Syhelg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *