Smitten Quilt

Äntligen är de sista stygnen sydda i min Smitten som påbörjades i maj 2015. Nästan två år har den tagit, men den har legat lite i dvala mellan varven dock. Men nu är den äntligen klar och jag är så nöjd. Det har varit en rolig kvilt att sy och det har varit kul att se alla andras kviltar växa fram i facebookgruppen. Den här kvilten säger rätt mycket om vilka färger jag syr i, då detta är en scrapskvilt. Det är ”bara” den orangea bården som jag har köpt till speciellt till den här kvilten och baksidan då. Baksidan är i flanell och så har jag lagt bomullsvadd emellan. Blev väldigt mjuk och skönt kan jag lova.

Om du klickar på bilden så får du en större. Det var svårt att få till en bra bild med skärpa. Slutade med att jag gick ut med den i dagsljus. Blev väl något bättre. Men det får duga. 🙂

Har drabbats av att det skulle vara skönt att bli klart med en massa ufo:n och nu är jag på g. Dock ska några nya projekt påbörjas. Men jag är inspirerad och anser mig ha för lite tid att sy på.

Men livet har ju en förmåga att lugna ner sig lite, peppar peppar, på våren. Det lär väl visa sig. Om inte annat så lyckas jag stapla kviltar på hög för vidare väntan på kviltning. Men det ska bli gjort i sinom tid det med.

Njut av våren.

Måndag idag och jag länkar till Bambi.

*vinkevink*

Smitten Quilt – November

Här har vi de sista blocken.

Eller, inte riktigt. Decemberblocken är inte klara. Det blir nästa projekt. I november månad ligger även att sy ihop de små hexagonerna till stora hexagoner. Bilder kommer så fort jag gjort det. Men jag har sagt det förr och jag säger det igen. Denna quilt är verkligen så himla kul att sy. 🙂

*vinkevink*

Smitten Quilt – Oktober

Här har vi oktober månads block. En massa småblock denna gång.

Klicka på bilderna och du får upp en större bild.

*vinkevink*

Smitten Quilt – September

Har haft en liten sypaus under sommaren vad gäller handsömnad. Väldigt lite blev sytt på smitten. Men har aldrig känt mig stressad. För ett par helger sen så var jag dock och hälsade på en god vän och vi brukar handarbeta en hel del tillsammans och då kom jag i gång igen. Vilket jag är väldigt glad för. Så här kommer september månads smitten. Om nu någon undrar varför jag syr månadsvis, så har det ju att göra att jag hänger med i en Sew-together och vi syr verkligen i den takt vi själva vill, men om man vill vara klar i januari och ändå se ljuset utan stress, så har det här i alla fall fungerat super för mig.

*vinkevink*

Smitten Quilt – Augusti

Augustiblocken till Smitten gick i ett rasande tempo. Men just de blocken var ganska lättsydda om vi säger så. De i september är inte svårare, men det är fler olika bitar. Men jag vidhåller fortfarande att det är så himla kul att sy. Nu har jag bestämt hur baksidan ska bli också, eller i alla fall vilka tyger och det kommer att bli ett i scraps.

Smitten augusti

*vinkevink*

Smitten Quilt – Juli

Tack för kommentarerna i de tidigare inläggen.

Det här är verkligen så himla kul. Det som är speciellt med den här quilten också, eller för min i alla fall, några till kan jag tänka, det är att man i vanliga fall typ har en bild av hur det kommer att se ut färdigt. Den här gången har jag inte en suck att kunna tänka ut hur den kommer att se ut färdig. Det är spännande.

Ikväll ska jag fortsätta med att plocka ut tyger till augustiblocken, klippa ut och limma upp på mallarna, så att jag sen bara har att sätta mig och sy. Eller om det är så att man ska ha med dem någonstans så är de såklart lättare om de är färdiga för att sys.

Här är juli-blocken.

Smitten quilt - juli

 

De små blocken kommer senare att paras ihop med två andra små block, tre totalt, för att sen sys ihop till ett stort.

Jag fortsätter sy med spänning.

*vinkevink*

Smitten Quilt- Juni

Här är de fem blocken för juni månad.

Smitten - juni

Har börjat med juli redan, men de kommer så fort alla är klara för juli månad.

Än så länge är jag i fas och det känns inte ens stressigt. Bara roligt. Syglädjen som varit i dvala ett tag är på framfart igen. Känns skönt.

Just ja, Bambi har sin visa och berätta öppet några timmar till så jag passar på att länka dit för lite inspiration.

*vinkevink*

Smitten Quilt – Maj

Sista maj blev jag klar med maj månads block.

Smitten - maj

De kommer inte ligga sådär bredvid varandra, utan det kommer att dyka upp andra block emellan. Men så där stora blir varje ”block”. Det kommer att komma mindre småblock, men de ska sammanfogas och bli ett lika stort block som ett av de där.

Fortsättning kommer.

*vinkevink*

 

Smitten Quilt

Åsa, på Quilt Passion, har startat upp en grupp på facebook (Smitten quilt, på svenska) där vi tillsammans, var och en i sin egen takt syr på Smitten quilt.

120cm x 153cm är färdigt mått och man kan välja att sy den på pappersmallar, eller med skärmallar eller på symaskin med hjälp av Marti Michells mallar. Jag har valt att sy den med english paperpiecing (pappersmallar) för att den då är himla lätt att ta med sig. Det är en, eller kommer för mig att bli en scrapskvilt. Det går åt en hel del tyg, vilket är bra, då mallarna är rätt så stora.

Det finns en plan, för den som vill, hur många block och vilka man ska sy varje månad för att kunna kvilta den i januari, men man syr som sagt i sin egen takt. Den är riktigt rolig att sy, för att den upprepar sig inte och den tar sig snabbt, då blocken som sagt är rätt stora.

Det går att följa detta på Facebook och det är riktigt kul att se hur våra olika quiltar artar sig.

*vinkevink*