Julfest hos Fröken Flink

Idag hade Fröken Flink julfest. Det innebär att man kommer till en julpyntad mysig stuga med en sprakande brasa i kakelugnen, dricker glögg, fikar, umgås med kviltvänner, samt gör en liten grej som snabbt blir klar. I år gjorde vi ett litet broderi som sen blev toppen på ett lock till en burk som man kan stoppa saker i. Sparbössa är mitt förslag, många roliga saker ska göras nästa år. Kurser, resor i lapptäckens värld, tyger… ja inte vet jag. Man kan ha band i, handsybehören. Bara att vara kreativ i tanken. Min är klar i alla fall och så här söt blev den.

*vinkevink*

Trådrulle pyssel

Jag är inte den som i vanliga fall faller pladask över Panduros färdiga pysselsatser och jag var lite tveksam till detta också, men va sjutton. De är ju lite gulliga och passar så bra i mitt syrum. Lite kul är det, jag erkänner. Bra blev det i alla fall.

*vinkevink*

Syhelg med mjuka tyger

Tjo!

Det var ett tag sen sist jag skrev. Men det har varit så himla mycket. Inte för att det inte har funnits att uppdatera med, men mest för att jag inte har varit hemma. Tänkte börja med att berätta att helgen den 22-23 september så fick bästa Liselott med mig på en syhelg i Kärrbo, Västerås, för att sy i mjuka tyger. Lite av en annan värld då man i min värld rör sig med skärknivar och inch och inte med sömsmån och saxar. Men det var riktigt kul. För sy kan jag ju och bästa hjälpen fick jag också. Jag bestämde mig ganska snabbt för att sy mig en onepiece och då skulle jag ha att göra i två hela dagar tänkte jag. Ack så fel jag hade. Onepiecen var klar samma kväll så det blev till att sy en långärmad tröja också. Inte sjutton hade jag koll på att det inte var så många sömmar att sy. Det som tog tid var ju att rita av mönster och klippa till bitar. Det här blev resultatet i alla fall. Nöjd med helgen var jag i alla fall.

 Tack snälla Liselott för att du lyckades övertala mig om att åka med på en syhelg med dig. KRAM

*vinkevink*

Spargrisar gjorda med kärlek <3

På midsommarafton var jag bjuden till ett par kompisar på bröllop. De önskade sig slantar och tänkte att visst, men jag tänker verkligen inte ge det i något tråkigt kuvert, så jag tog fram mina kreativa tankar och började skapa två spargrisar. Skickar med en bild på brudparet också. De var så himla fina och är såklart fortfarande och av talen som hölls under middagen, många och kreativa, så kom man fram till att de var som skapta för varandra. Helt underbart och fantastiskt. All Lycka och all Kärlek till Herr och Fru L. i deras framtida liv tillsammans. *kram*

*vinkevink*

Götene

Större delen av påskhelgen spenderades i Götene. En välbehövlig resa söderut, även om vädret var mycket sämre än förväntat. På långfredagen tog det i att snöa och då vi vaknade på påskaftons morgon så var det vitt ute. Men solen tittade tack och lov fram och det mesta av snön försvann under dagen.

Men på fredagen efter att ha varit på en stor loppis i Vänersborg och vi kommit hem och det tagit i mer att snöa så pysslade jag och Ida ihop cupcakes. Det var riktigt roligt och ett riktigt terapiarbete. Så nu har jag fått mersmak på cupcakes. Nu kanske jag vågar mig på att skapa även sådana.

*vinkevink*

Jordgubbsfamiljen alt. Familjen Annorlunda

Japp, då har jag pysslat en jordgubbe till. 🙂 Vi pysslade med kyrkisbarnen i Romfartuna och här kommer det jordgubbar i alla varianter. Körbarnen i Skultuna döpte sina till Familjen Annorlunda och jag fortsätter med det. Så här presenterar jag nu Romfartunas kyrkisbarn Familjen Annorlunda (för pilen över bilderna så får du lite text till dem):

*vinkevink*

Jordgubbe

Idag har vi pysslat jordgubbar med barnkörsbarnen på jobbet. Och inte vilka jordgubbar som helst. Jag pysslade denna jordgubbe:

Jag tycker helt klart att den är ful söt och den kommer att bli ännu mer ful söt då den kommer att få hår. 🙂 Den är gjord av en nylonstrumpa som man började att fylla med gräsfrö och sen fyllde på med jord. Sen har vi använt dekorgummi som vi limmat dit med värmepistol. Detta för att det behövs ett lim som klarar av vatten. Näsan är gjord av en träkula som sattes på plats innan man knöt en knut på strumpan. Sen har jag dränkt den i vatten och nu så står den i vatten för att inte torka ut. Så i sinom tid kommer det att dyka upp grönt hår. Får ge er en ny bild då. Kul var det. 🙂

*vinkevink*

Havrekex

Några extra vuxenpoäng tycker jag nog det allt är att baka havrekex så här till jul. De är så goda och receptet har jag fått av några damer från Romfartuna. 🙂 Receptet stod i tekoppsform och det har jag nu lärt mig är två och en halv deciliter. Sen funderade jag lite hur jag skulle få ihop degen då smör i fast form kanske inte lämpar sig i assistenten och degkrokarna till elvispen såg lite klent ut och i receptet stod det fingertopparna. Så det blev fingertopparna och jag är nu glad att jag inte dammsög där innan jag fick för mig att baka. 🙂

Lite smör och ost på sen så….*mums* 🙂

*vinkevink*