Julklapp – Quilts art

Idag, eller rättare sagt igår, så fick jag min julklapp. Eller jag fick i julklapp en tvådagarskurs i Quilts Art med Mikael Svensson från Vänersborg, som gick av stapeln den här helgen i Västerås. Så igår morse så packade jag och min mor bilen full med symaskiner och annat smått och gott som man kan behöva och begav oss till Västerås till en kurs som ingen riktigt kunde förklara vad det skulle bli.

Vet inte om jag kan förklara det bättre efter 14 timmars syning, men det kommer så småning om att sys en bok och i den kommer man att kunna fästa en massa olika prover av diverse slag. Mikael sa att jag klarade examinationsprovet, då jag sa att grejen var väl att typ få en massa idéer och sen spinna vidare och lägga till fler diverse olika material. Solklart, eller hur?!

Men men. Jag kommer här nedan att lägga upp en massa bilder på en del saker vi gjort och senare här i livet kommer det att uppdateras med mera. Dels flera prover och förhoppningsvis några färdiga resultat. Ser fram emot att få stoppfoten till min symaskin så jag också kan frihandsquilta på min. =o) Men jag får hålla mig lugn i två veckor. Sen…. sen ska det sys…cirklar, massor av cirklar. Minst 10 timmars syning av cirklar har jag hört att man ska göra. =o)

Man skulle säga att det var lite av korvstoppning, främst igår, då vi gick i genom så många olika saker. Men det var himla kul att pröva på och många saker kan man använda även i scrappingens värld. =o) Men här kommer som sagt några av många ting som provades på under helgen.

 

 Angelina fiber heter det här. Fibertrådar som ”smälte” samman då man strök över den med ett strykjärn.

Angelina film, helhäftig då man smälte den på ett strykjärn eller med en värmepistol.

Den här är gjord i Friendly plastic. En speciell plast som man smälter och sen kan stämpla i eller göra mönster. Det här ska föreställa en uggla.

 

 Så här såg stämpeln ut. Likt bilden ovan?? Vet inte det jag.

 Så det blev en totempole istället. =o)

 Det här en en ängelstämpel som jag har lagt angelina fiber över och sen strykt på.

Istället för att sy ihop tyger kan man löda dem samman med en lödstation.

Så här blev resultatet.

 Gav mig också ikast med det som kallas mosaik. Den blev dock inte klar så färdigt resultat kommer en annan gång.

 Mosaiken går ut på att lägga ut bitar, sy dem samman, skära sönder dem, vända på dem, sy ihop dem, skära sönder dem, vända på dem etc. etc.

 Med hjälp av ett tunnt sugrör, sytråd och foder kan man göra snören. =o)

Så fint blir det. Kommer att komma i ett alster så småningom.

 

 Sen kan man också krympa tyg. Tror att det var velour och så organza. Dessa sydda man ihop, antingen som ovan, eller med cirklar, eller med fyrkanter eller vad man nu kände för. Sen tog man varmluftspistolen och värmde baksidan. Det som då hände var detta.

Detta är baksidan. Kanske inte den bästa bilden. Men på den här sidan är det organza.

Det här är framsidan. Riktigt läcker om jag får säga det själv. Ska jobba mer med den här, så färdigt resultat kommer senare.

Det här är angelina fiber i botten och sen friendly plastic sammansmält och som jag sen har tryckt ner en paljett och pärlor i.

Det här är början på en blomma. Smala bitar, ca 1cm x 10 cm.

Som man sen sydde samman till en lång remsa och…

…voila! Så här snyggt kan det bli. Ska sy på lite pärlor i mitten också, så att den får lite liv i sig. =o)

Den här har Mikael Svensson gjort, men den ska jag också göra. Det är ett fotografi utdraget på tyg och sen frihandsquiltat. Men jag behöver som sagt en stoppfot. Men den som väntar på något gott…

Jahapp…visade sig att jag orkade göra det här mycket tidigare än vad jag tänkt mig. Så det här är det jag har fotat för tillfället. Så nu ska jag gå och virka på min Tony Irvings sjal. Ha det bäst.

*vinkevink*

One thought on “Julklapp – Quilts art

  1. Kul när man lyckas med att ge bort en julklapp som mottagaren blir nöjd med! Nu är det bara att fortsätta och vidarutveckla dina nya kunskaper!
    KRAM

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *