Utmaning klar!

Jag och Heléne byter utmaningar med varann. Det är verkligen skoj och det är en utmaning kan jag lova. Ibland lite mer, ibland lite mindre. Den här gången kom det fyra tyger.

Ett rosa/orange (öppnar du bilden så får du med alla tyger), ett gult, ett grönt och ett brunt. Jag fick lägga till vilka tyger som jag ville och jag lade till det creamevita tyget.

Sen skulle jag sy något från en bok som jag inte sytt ifrån tidigare. *hmmm* Tog fram en hög med böcker och valet föll på denna.

”Vintage – Quilt revival” heter boken. Det var först när jag bestämt mig som jag insåg att alla mönster i boken var gjorda i paper piecing. *morr* Lovade mig själv för många år sedan då jag sytt krubban, att jag inte skulle sy något mer i paper piecing. Det är inte min grej. Sen att det blir bra, det är en annan sak. Men men. Nu hade jag bestämt mig, så det var bara att bita ihop. Det var faktiskt rätt kul i slutänden. Det är bara det där att pilla papper som är så himla tråkigt och ansträngande för rygg och nacke.

Sen hade jag motgången då jag skulle kvilta det hela. Då vägrade min symaskin att sy framåt sådär lätt och enkelt som bara han kan. Efter att jag slängt ihop en nesse, bara för att kolla om den behövde in på service eller bara var lite allmänt osamarbetsvillig, så blev vi typ kompisar igen.

Men nu är utmaningen alltså klar. Kanske inte helt enligt mönster, då det är en  pläd från början. Jag bestämde mig tidigt för att det här kommer att bli en kanonbra storlek på en kvadratisk duk. I orginalmönstret ska man sy dit fyra trianglar, så man får en rektangulär kvilt.

Men jag är klar. Jag är nöjd och nu hoppas jag bara att den ska få godkänt också. Sen är det dags att börja fundera på vad nästa utmaning kommer bli. 🙂

Men just ja, så här blev den!

 

Tack Heléne igen, för att du startade upp det hela. KRAM

Pst. Länkar till Bambi också som har sin ”Visa och berätta” öppen fortfarande.

Pst 2. Jag har ett paper piece mönster till som jag ska sy, som jag köpte i Birmingham då vi var där. Kanske ska sy den på en gång, medans jag har ångan uppe.

*vinkevink*

4 thoughts on “Utmaning klar!

  1. Jättefin duk du har sytt! Jag gillar att sy paperpiecing men jag syr aldrig på papper utan använder ett slags ”tyg” som man inte behöver dra bort. Perfekt! Det liknar vliseline men har ingen klistrig sida.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *