The Festival of Quilts i Birmingham 2015

För fyra år sedan var jag och mamma i Birmingham på The Festival of Quilts. Då var det ett oroligt Birmingham vi besökte. Det hade varit kravaller och Birmingham var sönderslaget. I år hoppades vi på mer tur och ett lugnare Birmingham och det fick vi. 🙂

I tisdags så bar det iväg igen. Till Birmingham via Amsterdam. Det är väldigt smidigt egentligen att åka till Birmingham, även om det är byte i Amsterdam. Man hamnar på flygplatsen och vips har man tillgång till NEC (utställningshallarna), tågstation, hotell, shuttelbussar. Perfekt.

På onsdagen hade vi som plan att åka tåg in till Birmingham, vilket vi gjorde. Jag ville bland annat besöka Selfridges som säljer Cath Kidstones produkter och mamma ville äta Afternoon tea.

Det blev en alldeles lagom dag i Birmingham. Självklart kollade vi in lite andra affärer när vi ändå var där. När vi först kom dit så möttes vi av en uggla. Efter en bit till så insåg vi att det var något slags utställning på gång. Det fanns hur många ugglor som helst. De hade även fått flytta in i kyrkan i Birmingham. Det var visst någon slags kampanj, kanske man kan säga, där man samlar in pengar till Birmingham barnsjukhus. (Hoppas att jag fattade rätt. Annars finns det mer att läsa här.) Här är de ugglor som vi sprang på.

Efter att ha vilat upp oss en natt, så var det äntligen dags för The Festival of Quilts 2015.

077

Över 300 butiker på plats samt över 1000 hängandes kviltar. Man lär ju ha missat en massa, men oj vad mycket man har sett också. Vi tillbringade tre dagar där, torsdag, fredag och lördag (de har öppet även söndag), och det gjorde vi sist också. Det har blivit riktigt bra. Man behöver det. Första dagen känns mest rörig. Så mycket människor och så mycket att ta in. Andra dagen så har man börjat få lite kontroll och man tar det lite lugnare, kollar på utställningen och så. Sista dagen så gör man det där sista och sen bara lullar runt och njuter av det hela.

Nu blir det mycket bilder igen, men klicka på bilderna så får nu upp en större.

Det fanns så många fantastiska kviltar. Stora, små, glittriga, handsydda, handkviltade, artkviltar, tradionella… Listan kan göras lång.

Jag hittade två kviltar som var gjorda av svenskar. Fanns säkert fler, men de missade jag i så fall. Den ena hette ”kurbits” och den andra är Åsa Holmérs på Quilt Passions kvilt.

Några andra kviltar som var lite läckra var de som var mest kviltade. Det vill säga att det var ett tyg och sen har man kviltat bara.

Varje eftermiddag så tog vi en kaffepaus med en stor mugg kaffe och scones. Det behövdes. Lite extra energi så man orkade sista rycket liksom. 🙂

På söndagen sen så åkte vi hem.

Det var lite intressant att se England och Holland från ovan. Englands lite mer röriga åkrar och fält mot Hollands mer ordningsamma.

Det blev många bilder, men svårt att välja. Har ändå gallrat massor. Det har varit en fantastiskt resa och både trådar, tyger, vadd och några mönster fick följa med hem. Får se när vi åker nästa gång. Det är i alla fall helt klart värt det. Lagom långt borta.

*vinkevink*

2 thoughts on “The Festival of Quilts i Birmingham 2015

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *