Helsingborg

I måndags så startade jag, mamma och pappa i ottan, halv åtta från mig, vår semesterresa ner mot Helsingborg. Vårt första stopp blev i Gränna. Det var på tok för länge sen vi stannade till där, mest för att det kanske inte är så ofta vi åker den vägen. (Det finns text till alla kort, det är bara att hålla pilen över bilderna så visas texten.)

Sen när vi planerade vår resa ner så kom jag underfund med att vi nog kom nästan vägen förbi Tyger & Ting. Nästan i alla fall, en liten omväg på ett par mil, men sagt och gjort. Vi åkte den vägen förbi och det var en väldigt fin liten, ganska stor, butik möttes oss ute på landsbyggden.

Efter vårt besök där och även fått med lite tyg och tråd hem så åkte vi vidare neråt till Helsingborg. Det är en vacker stad.

Ett besök på Sofiero blev det. Det var inte Rhododendroperiod nu, men man kan gott och väl tänka sig hur vackert det måste vara då det blommar för fullt. Den lummiga grönskan var vacker även den. Däremot något som verkligen blommade var Dahliorna. Så många vackra sorter det finns.

 Vi hade otroligt tur med vädret och det var riktigt varmt ute på dagarna. Ett besök på Wallåkra blev det också där de gör krukor bland annat. Mycket fint fanns det.

 Vi gjorde även ett besök på Kärnan. Mamma och pappa var med halvvägs upp. Där stannade de och kollade på utsikten, medans jag tog mig de sista 146 trappstegen högst upp. Vilken utsikt jag fick över Helsingborg och till Danmark.

På kvällen turade vi. Dvs vi åkte fram och tillbaka till Helsingör på en enkelbiljett. Dessutom blev det räkfrossa! *gott*

Morgonen därpå så tog vi båten igen över till Helsingör. Den här gången gick vi i land på dansk mark för att spana läget. Trevligt och allt annat än svenskt. Danska wienerbröd fick vi med oss över på den svenska sidan igen.

Ett besök på Dunkers där Lars Wallin ställer ut hanns också med. Lite ironiskt eller något att utställningen fanns i Västerås, 1,5 mil bort, men då kom man sig inte för, men att kolla in den i Helsingborg 7-8 timmars bilresa härifrån, det fixar man. Hur som helst, den var sevärd. Korten nedan visar inte full rättvisa, men det var mörkt där. Allt ljus på de vackra skapelserna. Otroligt skickligt hantverk.

På kvällen så var det dags för Fredriksdal och Fredriksdalsteatern med teatern ”Allå allå, emliga armen.” Så himla bra och rolig. De är så skickliga skådespelarna. Kim Sulocki, Sven Melander, Eva Rydberg, Birgitta Rydberg för att nämna några. Helt underbart. Kan jag gå många gånger till på.

Dagen därpå så var det dags att börja rulla hemåt med en övernattning i Vinninga och en snabbvisit hos min kompis i Götene. Mycket trevligt. Men innan vi landade hos dem så blev det ett stopp hos Flickorna Lundgren, eller Flickorna på Skäret med vaniljhjärtan till kaffet.

Det var en mycket härlig semestervecka och vi hade otroligt härliga dagar.

Mycket blev det, men så blir det ibland.

*vinkevink*

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *