Tutaonana Mungu Akipenda

Fick i födelsedagspresent av mina vänner L & E att gå med L på Soweto Gospel Choir när de kom till Sverige och Västerås Konserthus den 18 oktober. Visste inte riktigt vad det var, men det var 26 personer från Sydafrika som sjöng gospel. Och afrika + gospel = kärlek. Vilken sångglädje som fanns på scen och så många härliga minnen som dök upp från min fantastiska resa som jag gjorde i Afrika, dock Tanzania, för några år sedan.

Det här gick att läsa om dem:

Flerfaldigt Grammybelönade Soweto Gospel Choir återvänder till Sverige med en helt ny konsert, African Grace Världsmusik från Sydafrika. Gospel när den är som bäst. En musikupplevelse fylld med sprakande färger, afrikanska rytmer och en innerlighet som inte lämnar någon oberörd. Genom vibrerande rytmer och berömd stämsång har Soweto Gospel Choirs oefterhärmliga stil blivit ett världskänt fenomen. Sedan starten 2002 har kören uppträtt för utsålda hus runt om i världen och de har även delat scenen med superstjärnor som Bono, Celine Dion, Peter Gabriel, Josh Groban och Stevie Wonder. I samband med deras fjärde Grammy-nominering för senaste albumet African Grace ger sig de 26 sångarna, dansarna och musikerna ut på turné för att leverera en perfekt blandning av traditionella och moderna sånger.

Det finns en energi som inte är av denna värld i afrikanska sångare. Det är gospel från hjärtat. Färgerna, rytmerna…*njuta*

Grejjen är den att skulle vi svenskar hoppa upp på scen och försöka göra samma sak så skulle det bara kännas urlöjligt, men de har det i kroppen. Glädjen, rörelserna, kärleken.

Supertack L & E för presenten. Superhärlig kväll. *kram*

Tutaonana Mungu Akipenda.

*vinkevink*

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *