Winter Wonderland

Då var en bild till klar i Winter Wonderland. Nu är det endast 1 mindre och de 2 största kvar att brodera. Det får ta den tid det tar, men klar ska den bli. Sen ska det till 24 stjärnor också. Men en sykompis har precis sytt klart sina block och närmare sig slutet och då blir man ju själv väldigt inspirerad att bli klar också. Så sakta med säkert. 🙂

Måndag idag och jag länkar till Bambi.

Ett Gott Slut och Ett Gott Nytt Syår önskar jag er alla!

*Vinkevink*

Björklandskap

För en del år sen gick vi i Silverquiltarna kurs för Susanne Dahlberg och hennes landskapsmålningar med tyg. Det var kul och jag fick ihop en sommaräng. Som man gör på kurs så köper man också på sig en sats eller så och lite smått och gott. Nu var vi flera som hade ett projekt kvar att göra, så vi tog en dag nu i höstas för att tillsammans peppa varandra och göra klart dem. Så blev det.

Jag var helt på det klara med att mitt andra projekt som jag köpt hem var en björk. En sommarbjörk. Ljusgrön och skir. Döm om min förvåning, när jag taggad till max fick fram projektet och det visade sig vara en typ vinterbjörk. Allt annat än ljus och skir. Men blev väldigt nöjd när jag väl fick ihop det hela. Skoterledsmarkeringen har jag lagt till på eget bevåg.

Nu ska den bara ramas in så blir den helt klar. Men det får bli en annan dag.

*vinkevink*

Bordstabletter och Mugrug

Det här är också ett praktufo…och vad hände här?? Jo, när jag väl kviltat klart dem efter kurs hos Quiltbiten i raksömskviltning så räckte inte kantbandet! Efter några år när jag började kolla på dem igen så….ja. Om man syr fast rätt kantband på rätt sak, så räcker dem visst. *glä*

Så nu är dem också klara. 🙂

Bordstabletterna:

Mugrugsen:

Det var en kul kurs, även om jag nog tycker att frihandskviltning är lättare och går fortare. Men det är ju en vanesak. 🙂

*vinkevink*

DNA-löpare

Kärt barn har många namn. Den här gick ju som en våg genom quilt-Sverige för något år sen. Jodå. Jag sydde en också, men sen var det det här med kviltningen ni vet. Men då jag använt syhelger till att färdigställa UFO:n så blev den här också nu äntligen klar.

*vinkevink*

Småförvaring

Det har blivit en hög UFO:n klara nu på höstkanten. I takt med att jag rensar, får jag även energi till dem. Vilket är jätteskönt. Så här är två små korgar eller vad man nu vill kalla dem. Den första hittade jag i min byrå och där saknades en söm. 1 söm! *orka* Nu är den sydd i alla fall.

Och den här lilla blå är mest pressad med strykjärn och sen vikt och pressad lite mer. Sömmarna man ser är mest för dekoration. Denna provade jag på hos Textilia under ett Quilt Rally, tror jag det var…

Nu är den klar också. 🙂

*vinkevink*

Fat Quarters Mysteriequilt

Har de senaste åren roat mig med att hoppa på diverse mysteriequiltar. Så när tidningen Fat Quarter hade ett mysterium så hoppade jag på den. Den måste ha startat i nr 4/2015 och det är Helena Brorhed, Syverkstan, som ligger bakom mönstret.

Den var kul att sy. Dock tog kviltningen sin lilla tid, men rätt som det var kände jag att NU ska den bli klar. Det kommer att bli min nya strandkvilt i sommar vid badet.

Med tanke på det obefintliga ljuset utomhus, så blir bildkvaliteten sådär. Men men, sånt är livet och ännu ett UFO är klart. 🙂

*vinkevink*

Nålbrev…

…kan man också ha i partier. Det här kitet köpte jag i Birmingham förra året av ingen mindre än Lynette Andersson som jag då också fick tillfälle att prata lite med.

Det är en broderad och applicerad framsida. Inuti är det två plastfickor (syns inte så bra då kanske), saxhållare, filtbit för nålar och några småfickor.

Söt är den, så det är bara att flytta in i den. 🙂

Måndag och jag länkar till Bambi.

*vinkevink*

Små läckerbitar

Tänker inte visa alla inköp från Frankrike, men den här tänker jag visa bara för att den är så himla söt. Såg den på torsdagen, men tänkte att jag köper den sen. (Ska man aldrig tänka.) Med resultat på eftermiddagen att den var slut. På fredagen var vi på utställningarna hela dagen och kom inte dit förrän på kvällen och då var den slut också. På lördagen kastade jag mig till montern det första jag gjorde och då hade hon hittat typ tio till. Så det fanns en mening att jag skulle ha den. En liten liten box med tyger och träknappar i som man kan sy en liten julbonad av.

*vinkevink*

”Jet set 2.0” by Annie

Jag och mamma fick ett ryck att inför Frankrike resan sy oss varsin ny väska. Och den här runda väskan från by Annie är för himla läcker. Den har dessutom visat sig vara riktigt skön att bära och riktigt behändig. Mönster är köpt hos Åsa på Quilt Passion och tygerna låg och väntade i hyllan inköpta från mässan i Birmingham för något år sedan. Var lite kul med val av tyg (dock omedvetet vid tillfället) men vi var ju i gökurslandet. 🙂

Måndag idag och jag passar på att länka till Bambi för lite inspiration.

*vinkevink*

”European patchwork meeting in Sainte-Marie-aux-Mines, Frankrike”

Jag och mamma har i några år pratat om att det vore kul att få komma till Alsace och deras lapptäcksmässa med utställningar. Mässområdet är på ett ställe, men sen är utställningarna utplacerade i fyra olika byar. Så det har inte bara varit att sätta sig på ett plan och landa och så är man framme som i Birmingham. Men sen har Högbergs buss haft resor ner och i år tog vi chansen och hoppade på när bussen passerade Västerås. Denna gång fick även pappa följa med, då vi konstaterade att han kunde ha utbyte av resan också.

370 mil ungefär tur och retur i en buss. Det går. Förvånansvärt bra vill jag säga. Jag har ett par gånger åkt buss ner till Taize och då snackar vi 30 timmar på en buss enkel väg och då inga lyxiga stopp ungefär varannan timme och hotell på nätterna som nu. Fördelen med buss är också att man hinner se så mycket längs vägen som man inte ser om man flyger. Nu har jag ju förmågan att somna så fort jag sätter mig på en buss, det blir som en stor vagga och vår chaufför Kattis körde lugnt och sansat oss fram och tillbaka.

Långa köer på autobahn mellan varven, dock oftast hade vi dem i motsatt riktning och vi kunde köra på.

Första natten tillbringade vi i Lûbeck och andra i Karlsruhe. Här var man rätt seg, så det blir mest sova och äta frukost. Dag tre hamnar vi i Strasbourg. Där gör vi en kanaltur, där vi får se bland annat Europaparlamentet.

Vi åker även en bit på den berömda ”Route des vins” där vi gör ett stop i Riquewihr där vi får prova vin och strosa runt i byn lite. Jag hittar en julbutik. Tyvärr i sista minuten, men jag hann springa igenom den ett varv. Fler sådana butiker till Sverige tack. 🙂

Den 12 meter höga Frihetsgudinnan i Colmar. Att hon står här beror på att skulptören Bartholdis hemstad är Colmar. Hon är en fransk gåva till USA, som en symbol för att fria hundraårsminnet av USAs självständighet. En mindra upplaga av Frihetsgudinnan finns i Paris (den har jag också sett på en annan bussresa i Paris för många år sen). Men har även sett den som står i New York, men det var på löjligt långt håll, från flyget på väg att landa på New Ark. Och hon syntes även från flygplatsen, men på vääääldigt långt håll.

”Lilla Venedig” i Colmar och många vackra hus fanns det. Gärna pyntade med olika saker, som tex vattenkannor…

Sen spenderades 3 dagar på mässan och utställningar. Så mycket fint det finns och vilka quiltar. Många art quiltar. Men fantastiska konstverk. Här nedan är det Dorte Jensen, Danmark som har gjort porträtt. När man kom in kunde man först tro att det var oljemålningar, men icke.

Danny Amazonas, Taiwan, gör helt makalöst vackra quiltar och stod nog för den mest häftiga. Där blev vi ombedda att ta 1 kort och sen se om vi såg vad som framträdde bland kvadraterna. Lokalen vad liksom för liten för att få bilden att framträda. Kisa och då kommer se något känt framträda.

Det var 21 utställningar och detta är bara ett axplock. Kyrkor fanns det gott om i byarna och de användes flitigt som utställningslokal. I en kyrka hängde en utställning med utmaningar där man skulle få in ett öga, som man köpt innan, handgjorda av kvinnor från Afganistan. ”Keep your eye on the planet” var temat på utställningen. Här fanns också två stycken svenska kviltar representerade. Den första med elefanten av Ursula Wilhsson Palmer och den med bin av Anita Fors.

I en annan kyrka var det katter som var temat. ”Cheeky Cats”. Helt underbara. På väg till nästa utställning så gick vi över en kyrkogård och där på en grav låg en riktig katt och slumrade. Kanske hade den en matte eller husse där, eller så var det bara varmt, skönt och lugnt där. Franska kyrkogårdar är en utställning i sig kan jag lova.

Det här var en utställning som var tvungen att landa lite. Inte en söm är sydd, men ju mer jag tittade på den, desto bättre blev den och ja, jag skulle kunna tänka mig ett porträtt hemma på väggen. Katherine Roumanoff, Frankrike, stod för den här utställningen.

I det här château var det en utställning av Shizuko Kuroha, Japan. Helt fantastiska skapelser i mestadels beige och blått.

Ett par utställningar var kviltar gjorda av Amish. De gör ju allt för hand. Helt makalöst. Handsytt och handkviltat och stora kviltar. Ett hopplock av flera utställningar med dem. Några var nya och några var äldre. Den första nedanför här med röd kand är gjord i Pynnsylvania, USA, 1870. Dock ett litet bebistäcke. Här var det även kändisspaning. Marti Michell var också ute och kikade på kviltar.

Här har jag sämre koll på vem som gjort vad, men det är fina kviltar. Den med afrikatyger har inspirerat mig och sått ett frö i mig om att jag nog ska ta och skära ner mina saronger från Tanzania och sy en kvilt av dem istället. Bättre det än att de ligger i en garderob och dammar. Det finns otroligt många begåvade kreatörer ute i vår värld. Helt makalöst vackra skapelser.

Efter tre dagar på mässan åkte vi sen vidare till Rûdesheim. Där blev det också vinprovning och sen strosade vi runt på den 144 meter långa Drosselgasse. Vi åt mat och provade även på Rûdesheimer Kaffee. Starkt men gott och en helt skådespel att få till. Det var även en vacker panoramautsikt från en kulle med massa vinodlingar. Självklart sprang jag på en julbutik till.

Sista bilden från färjan i Travemûnde.

Det var en härlig resa och superkul att få ha kommit till utställningarna och mässan i Alsace. Men det var en lång resa och språket är ett hinder tyvärr. 🙁 Kom på i tid att mönster måste man kolla på vilket språk de gick på. Engelska var långt ifrån en självklarhet. Men det fanns mycket fint att se och köpa och lite olika saker från det vi har i Sverige trots allt. Men mässan var helt klart värt ett besök, men kanske inte den första mässan jag tänker återkomma till. Nästa år blir det Birmingham igen.

*vinkevink*