Utmaning

Då så. Nu är det dags. Redovisningens minut är inne.

Det här är det jag fick av Heléne:

1 stycke helt tyg, små tyglappar, virkade hjärtan, hjärtdekorationer, karbinhake, knappar, garn, sidenband samt spets. Nio olika delar totalt och jag får lägga till vad jag vill. Jag får sy vad jag vill. MEN jag måste använda 5 av de 9 delarna.

Jag har använt 7 av de 9 delarna om jag har räknat rätt och det blev en kasse. En rejäl kasse, tycker alltid att jag släpar runt på en massa, men den går att göra mindre eller vad man ska säga.

Så här blev den.

Jag har med andra ord använt 1. det hela stycke tyget, 2. spetsen, 3. de små tyglapparna á 2,5″, 4. de virkade hjärtana, 5. sidenband, 6. karbinhaken, 7. hjärtdekorationer. Jag har alltså inte använt garnet eller knapparna.

Jag har satt plasttryckknappar i sidan och på mitten för att kunna stänga igen den lite. Men om man har mycket att bära är det bara att knäppa upp knapparn.

Av de små tyglapparna blev det ett hjärta med hjälp av twistermallen. Den som heter typ ”Itty bitty”. Färdig ruta är 1″. Sjukt små bitar kan jag lova och många sömmar.

Det tyg som sitter som kant upptill har jag också fått av Heléne, fast för flera år sedan. Det var tänkt till en nesse, men nu blev det som perfekt till den här väskan.

Det var en kul utmaning, även om det från första början kändes lite ”hjälp vad med udda färger”. Men om man blandar alla färger så brukar det ge sig och det gjorde det som tur var. Sen blev den väldigt vårig. Känns härligt. Jag är nöjd och jag hoppas att Heléne kommer att ge mig godkänt. Sen är det dags att börja fundera på en ny utmaning till henne igen. 🙂

Tack Heléne för en kul utmaning i vanlig ordning. 🙂 *kram*

*vinkevink*

Utmaning!

Då var det dags igen. En dag när jag kom hem så låg det ett paket i brevlådan. Ett roligt tjockt paket. Inga tråkiga räkningar här inte. 😉 Paketet var från Heléne. Vi brukar utmana varandra ett par gånger om året. Det är så spännande och kul.

Den innehöll detta: (bilden har jag lånat av Heléne och om du klickar på bilden så får du en större.)

Den innehåller 9 olika delar. 1 stycke helt tyg, små tyglappar, virkade hjärtan, hjärtdekorationer, karbinhake, knappar, garn, sidenband samt spets. Jag får lägga till vad jag vill. Jag får sy vad jag vill. MEN jag måste använda 5 av de 9 delarna. Sen ska det va klart den 26 mars och redovisas här.

Japp, det är en utmaning som kallas duga. Skrattade gott åt det hela då jag fick den, men hjärnan började filura på en gång och i dagsläget finns en plan där jag använder 7 av 9 delar. Sen säger jag inget mer om det förrns den 26 mars. 🙂

Måndag idag, så det jag säger är att jag passar på att länka till Bambi för lite inspiration.

*vinkevink*

Utmaning

Jag och Heléne utmanar ju varandra med jämna mellanrum. Den här gången var det min tur att utmana henne. Jag klurade länge och väl och fastnade för det här tyget:

Jag tycker att det är läckert med inte helt enkelt. Så samtidigt som jag utmanade Heléne så utmanade jag mig själv att också sy något av det. Så den här gången har vi båda sytt något. Tyget skulle vara med och sen fick man lägga till vad man själv önskade. Jag sydde den här bonaden:

Jag har faktiskt sytt två. Men den andra är det handsömnaden kvar på. Min lillebror säger ibland i förbifarten att: ”En sån skulle jag vilja ha.” Men sen vet man inte riktigt om han menar det. Så nu när han fyllde år i oktober så fick han önska sig något jag skulle sy och fastnade för just den här bonaden.

Vill du se vad Heléne sytt så kolla in här.

Nu kan jag fortsätta klura på vad nästa utmaning till henne ska bli. Men först kommer det nog komma något från henne. (Stod det på hemsidan i alla fall. 🙂 ) Jag väntar med spänning. Det är så kul och jag är så glad att du Heléne startade upp det hela.

En glad advent och ett gott nytt kyrkoår önskar jag Er alla.

*vinkevink*

Utmaning klar!

Jag och Heléne byter utmaningar med varann. Det är verkligen skoj och det är en utmaning kan jag lova. Ibland lite mer, ibland lite mindre. Den här gången kom det fyra tyger.

Ett rosa/orange (öppnar du bilden så får du med alla tyger), ett gult, ett grönt och ett brunt. Jag fick lägga till vilka tyger som jag ville och jag lade till det creamevita tyget.

Sen skulle jag sy något från en bok som jag inte sytt ifrån tidigare. *hmmm* Tog fram en hög med böcker och valet föll på denna.

”Vintage – Quilt revival” heter boken. Det var först när jag bestämt mig som jag insåg att alla mönster i boken var gjorda i paper piecing. *morr* Lovade mig själv för många år sedan då jag sytt krubban, att jag inte skulle sy något mer i paper piecing. Det är inte min grej. Sen att det blir bra, det är en annan sak. Men men. Nu hade jag bestämt mig, så det var bara att bita ihop. Det var faktiskt rätt kul i slutänden. Det är bara det där att pilla papper som är så himla tråkigt och ansträngande för rygg och nacke.

Sen hade jag motgången då jag skulle kvilta det hela. Då vägrade min symaskin att sy framåt sådär lätt och enkelt som bara han kan. Efter att jag slängt ihop en nesse, bara för att kolla om den behövde in på service eller bara var lite allmänt osamarbetsvillig, så blev vi typ kompisar igen.

Men nu är utmaningen alltså klar. Kanske inte helt enligt mönster, då det är en  pläd från början. Jag bestämde mig tidigt för att det här kommer att bli en kanonbra storlek på en kvadratisk duk. I orginalmönstret ska man sy dit fyra trianglar, så man får en rektangulär kvilt.

Men jag är klar. Jag är nöjd och nu hoppas jag bara att den ska få godkänt också. Sen är det dags att börja fundera på vad nästa utmaning kommer bli. 🙂

Men just ja, så här blev den!

 

Tack Heléne igen, för att du startade upp det hela. KRAM

Pst. Länkar till Bambi också som har sin ”Visa och berätta” öppen fortfarande.

Pst 2. Jag har ett paper piece mönster till som jag ska sy, som jag köpte i Birmingham då vi var där. Kanske ska sy den på en gång, medans jag har ångan uppe.

*vinkevink*

Ett paket…

…låg i lådan igår och väntade på mig då jag kom hem från badet.

Det var från min sykompis Heléne i Bräcke som skickat. Vi har ju våra utmaningar för oss och nu har jag fått en till. 🙂

I paketet låg fyra 50cm bitar.

Fina höstiga färger var det. Självklart låg det med lite instruktioner och det var att jag skulle sy något från en bok i min bokhylla som jag inte sytt förut. Sen fick jag lägga till hur mycket eller vad jag ville. Inte lätt ska jag säga. Jag tog fram en bunt böcker från hyllan igår kväll och jag har kanske bestämt mig. Det redovisas längre fram i tiden i alla fall. 🙂

Tisdag och jag länkar till Bambi som fortfarande har sin ”Visa-och-berätta” öppen.

*vinkevink*

Utmaning

När vi var på syhelg, återträff för sommarveckorna i februari, så gav Gittan på Quiltstugan oss en utmaning. Hon gav oss en bit av en panel. Den här.

Utmaning wimpy kid

Enligt mitt tycke är den inte snygg och inte speciellt enkel. Dessutom har jag inte koll på den här serien. Men i alla fall. Vi skulle sy något med den i. Det är ingen tävling utan bara en rolig utmaning. Vi fick sen lägga till vad vi ville. De ska redovisas under syveckorna nu i sommar. V. 31 har redovisat och v. 32 kommer att redovisa nästa vecka. Ser jag fram emot. Så här blev min utmaning i alla fall.

Efter att ha funderat framåt och tillbaka så bestämde jag mig för att sy en kasse. Man släpar ju runt på så många kassar att det kan vara kul att ha en egengjord. Det blev en enkel kasse. utan några fickor och jag har heller inte lagt i någon vadd, utan bara ett fodertyg. Och jag blev jättenöjd med den.

Jag siktade in mig på det här med familjen. Det händer saker i livet som gör att man tänker om. Vad som är viktigt. Det som är viktigt är de närmsta som du har omkring dig. Saker förändras från en dag till en annan och man vet aldrig vad som ska hända. Man ska vara tacksam för det man har idag, för man vet inte hur det ser ut i morgon. Man ska nog vara tacksam för att man inte vet vad som händer i morgon heller.

Men jag broderade in i hjärtan det som är viktigt. Mina syskonbarn, min syster och bror, min mamma och pappa, mina vänner, mina gudsöner och släkten.

Så här såg de andras saker ut.

Utmaningen v. 31.

Jag hade kul under min utmaning och är tacksam för alla de fina människor jag har runt om mig. <3

*vinkevink*

Utmaning

Nu är jag äntligen klar med min utmaning som jag fick av Heléne i somras. Det har inte varit enkelt. De här tygerna fick jag:

Min utmaning.

Jag fick lägga till ett tyg och så fick jag inte sy för hand. Som jag har grubblat. Allt jag har kikat på har varit typ handsömnad. Tygerna är inte stora så jag har tänkt smått och då i samma tanke varit inne på handsömnad i alla former. Men så i Fat Quarter 2 2014, fanns ett mönster på en puck. Den kanske kunde vara något? Och så tänkte jag in lite handsömnad igen. Grubblat, funderat och surfat runt. Sen har tiden gått och så bestämde jag mig, men då lämnade jag in symaskin på service, men nu. Nu är den klar och ska redovisas. Det blev en puck.

Det var inte självklart att göra med twisterlinjalen. Men det var ett sätt att göra något mer av tygerna, utan att för den delen handsy. Dessutom var det en rejäl utmaning då färgerna är så lika varandra, utom det röda då förstås. Det orangea lade jag till själv, men det gjorde inte saken lättare för det. Men jag är nöjd och jag hoppas att jag får godkänt. Men det tror jag.

Nu är det dags att gnugga geniknölarna och du Heléne. Rätt som det är dyker det upp något nytt i en brevlåda nära dig. *ler stort*

TACK för att du startade det här.

*vinkevink*

Utmaningen

Jag fick ju en utmaning av min vän Heléne förra året och sydde då ett japanskt pussel i rött, svart och vitt. En utmaning för mig som inte riktigt ser de färgerna. Efter att jag redovisat den i februari så fick Heléne en utmaning av mig. Färgerna grönt med ugglor, lila och orange var tre tyger hon skulle sy något av. Hon fick lägga till vad hon ville förutom färgerna rött, svart och vitt. Hon lyckades. Så fina ugglor.

Nu kunde det ha slutat där, men icke. En ny utmaning ligger framför mig. Dessa tyger:

Tygerna är 25×27 cm i storlek, tyckte jag mig läsa. Jag får lägga till ett tyg, men jag får inte sy för hand. Så nu gäller det att gnugga geniknölarna. Vad det blir återstå att se och jag är så glad att Heléne började med detta. Piggar upp tillvaron lite ytterligare och vi får ytterligare en chans att ha lite mer kontakt under året. Varför ska du bo så långt bort? Men tack vare alla sociala medierna så tappar man ju inte kontakten med varann så lätt. Tack fina du. KRAAAM

*vinkevink*

Utmaning klar!

När jag var på Rikstäckets årsmöte i Östersund i höstas så fick jag en utmaning av min härliga sykompis Heléne, som har bloggen Quilt och söm. Hon syr väldigt mycket i svart, vitt och rött och det gör ju inte jag. De färgerna existerar knappt i mina hyllor. Men hon gav mig utmaningen i alla fall i ett rött, svart och vitt tyg och jag fick inte lägga till några andra färger. Däremot så plockade jag upp den grå färgen. Det var inte lätt då man inte riktigt kollar på de här färgerna, men skam den som ger sig. Mönstret jag gav mig på var det Japanska pusslet och det var riktigt roliga att sy. Så här blev det och jag redovisade min utmaning för Heléne då vi träffades i helgen för en helgs sömnad i Möklinta.

Nu slutar inte historien där, utan även jag har gett Heléne en utmaning. Målet är att det redovisas i Möklinta till sommarens syvecka. Hon fick även av mig tre tyger. Ett grönt med ugglor (älskar ugglor), ett oranget  (min favvofärg) och ett lila (för att det är snyggt). Hon får lägga till vilka färger  hon vill UTOM svart och vitt (*hihi* dessutom är det ingen färg). Det är kul att utmana varandra och jag önskar henne lycka till. Är dessutom alldeles lugn för det kommer med all säkerhet att bli bra.

*vinkevink*

Silverquiltarnas utmaning

God Fortsättning!

Dagarna före nyår så sydde jag mig denna väska. Det är en utmaning, kan vi kalla det, som vi har gjort i vår lokalgrupp Silverquiltarna. Vi bestämde att till vår nästa utställning i april så ska vi ha en hörna med olika sydda saker, men som har två gemensamma nämnare. De ska innehålla tygerna vitt och blått, som vi fick och som är lika hos alla, och sen att vi fick lägga till tre egna tyger. Sen var det fritt fram att sy vad man vill. Att jag inte lagt upp det tidigare har att göra med att jag var lite osäker på om det var hemligt eller inte. Men det är det inte. Det är inspiration, så här kommer den.

Först visste jag inte vad jag skulle hitta på, men sen började jag bläddra i boken jag fick under kviltrallyt. Fann denna väska och även tygerna med nyckelpigorna, det röda och bruna i tyghyllan. Då blev det helt plötsligt lite jobbigt med det blå tyget. Vitt är dessutom ingen favorit, men det matchade ju åtminstonde. Det hela slutade med att jag behövde ju en ficka i väskan och den blev härligt blå. Det löste sig till sist. Blev väldigt nöjd med den och det är en väldigt smidig model som ser lite mer ut för värden med spännena till handtagen. Tycker jag i alla fall. *ler*

*vinkevink*