Cirkelnesse

Ibland känns det som om jag är med i matchen när nya mönster kommer eller nya idéer sprutar fram. Det är jag. I tanken oftast. Oftast finns det även tyg planerat. Men sen stannar det där. Sen några år senare, då  har även jag sytt det som alla andra gjorde för flera år sedan. Men mönster och idéer kommer och går och de bra grejerna består. Inte alltid så, men lite så jag fungerar. Nu har jag sytt cirkelnessen som det känns som att alla andra har sytt utom möjligen jag. Vet att så verkligen inte är fallet. Men men. Det prickiga tyget och spetsblixlåset kommer från paketkalendern.

Mönstret är från boken ”Skapa av lappar” av Annie Eikenes.

*vinkevink*

Premiärväska

En sykompis pratade sig varm om premiärväskan från Quiltbiten. Inte kanske för väskan i sig, som dock är väldigt praktisk och bra storlek, utan för blixtlåsdelen. Nu har jag i vanlig ordning lite åsikter om det här med mönster, det kunde ha varit några fler bilder, på just blixtlåsdelen, men mönstret var inte alltför svårt och det gick att greppa. Fick ihop det i alla fall och det blev väldigt bra. Alla tyger utom det gula och de bruna kommer från paketkalendern. Handtagen har jag gjort efter en annan sykompis och inuti väskan ryms två fickor i all enkelhet. Dock inte gjorda efter mönstret. Har kommit dit då man börjar med ett mönster men slutar med att man gör efter eget huvud och förstånd. Men mönster i grunden är bra.

Jag är nöjd. Gjorde även handtagen kortare än vad de var enligt mönstret och det är jag väldigt nöjd med. Dessutom en bra grundväska, där man kan variera sidorna i det oändliga och bra med blixtlås.

Idag är det måndag och jag länkar till Bambi.

*vinkevink*

Extrapyssel 2

Åsa skickade ju med två små extrapyssel och det första var ju hexagonerna med en lite tomtebjällra. Det här är en yttepytte ”boll” gjort av pentagoner.

*vinkevink*

Projekt

Det var ju även saker som man kunde använda till ett par projekt i kalendern. Den första har jag visat och här kommer den andra. Det är en liten syförvaring för asken och en ask till. Samt att det går i lite tyger och pappersmallar om man är ute på resande fot. Ytterligare en kul grej.

*vinkevink*

Paketkalendern

Tre paket har jag inte visat än och de kommer här:

Kul med lite utmaningar också. Spetsblixtlåset är en liten utmaning, men jag har kommit på vad jag ska sy med den på. Bild kommer då det är gjort. Ska bara hitta de rätta tygerna först.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Det har varit jättekul och tack igen Åsa på QuiltPassion. Verkligen fina saker och när jag öppnade och insåg att den fina plåtasken innehöll ett presentkort också på nästa köp man gjorde i butiken, det var verkligen jätteroligt! Så TACK!

*vinkevink*

Paketkalendern…

…fortsätter. Här kommer alla paket som jag inte visat än. Jag har tyvärr inget koll längre på vilken dag saker och ting öppnades i, men det gör inget. Men jag har döpt till olika dagar i alla fall, men det har ingen som helst betydelse, varken för dig eller för mig. Om du öppnar bilderna så får du även en förklaring om vad det är, om det inte är klart vill säga.

Nu vet jag även vad veckans projekt är, men det avslöjar inte jag förrän den är klar. Planen är att den ska sys i mellandagarna.

Men jag tycker att det är bra saker. Jag känner mig nöjd och jag är glad över att jag hoppade på denna spännande paketkalender. Jag hade dessutom önskat färgen orange (otippat? nä…) eller lite mer murriga färger. Jag är ju inte den rosa eller pastelltjejen. Men tycker att det har varit perfekt. Dessutom kan jag tycka att rosa och rött fungerar till orange, bara det är rätt nyanser och det tycker jag Åsa har lyckats superbt med.

Det bästa av allt dessutom är att det är tre paket kvar.

Glad fjärde advent på er!

*vinkevink*

Extrapyssel 1

En dag så kom det ett extra kuvert. Kanske mest för att Åsa hade glömt att skicka med ett magnetlås, men då fick vi även med två extra pyssel. Ett knåpade jag ihop på en gång. Det andra kommer så fort jag har sytt ihop det.

 

Mallarna har storlek 1″ och tomten är dessutom en liten bjällra. Det var kul. Den ser likadan ut på båda sidorna.

*vinkevink*

Syask

Det lilla projektet som man kunde välja att sy blev en liten syask som man lätt kan ta med. Den innehåller som ni kanske såg tidigare en liten brodersax, fingerborg, nålpåträdare, trådkniv och så blev det en nåldyna. Sen har jag stoppat ner en liten klämma samt sy- och knappnålar och så ska jag stoppa ner lite sytråd. Det har jag dock inte gjort än. Men den blev himla fin tycker jag och den har en del finesser som magneten i locket som man kan sätta fast nålar på och nåldynan i locket är fäst med magnet, så den kan man flytta runt på asken. Däremot mönstersaxen var svår att klippa filt med. Men vad gör det. Det går ju att klippa fina saker i papper istället med den.

Tack Åsa för roliga saker hittills, men det här verkar ju lovande även i fortsättningen.

*vinkevink*

Första veckan med paketkalendern

De första sex paketen innehöll saker som, om man vill, kan göra ett litet projekt av. Det här låg i de första sex och tankarna har farit runt. Det blev definitivt inte lättare av nr fem och sex. (Om du klickar på bilderna så ser du vad det är i de olika paketen också om det inte framgår så tydligt av bilderna.)

Men nu vet jag vad det ska bli. Tipset kom på mail igår morse. Så, så fort jag blir klar så kommer det en bild.

*vinkevink*

Ett paket…

…kom med 24 små inslagna paket idag.

Jag är i år med på Åsas, som har QuiltPassion, adventskalender. 24 paket. Ett paket om dagen fram till julafton. Det ska bli så spännande. Jag hade ju paketkalender som barn och det var spännande och det tycker jag än idag. De är numrerade så varje morgon kommer jag att glutta igenom alla för att hitta rätt nummer. Det ska bli så skoj. *barnsligtförtjust* Så nu längtar jag faktist lite till måndag. (Men bara för paketens skull. Först ska jag mysa av helgen.)

*vinkevink*