Ett hus åt Barbara

Just nu ligger jag lite efter i husbygget, men det är bara att bita ihop och fortsätta. Har i alla fall sytt ett hus åt Barbara och huset jag gjorde åt henne skiljer sig en del i färg, från dem jag gör till mig själv, men det är himla fina färger för det. Här är en bild på det.

*vinkevink*

Husbygget fortsätter

Åtta nya hus har tagit form. Inte är dom stora inte, ca 7,5 x 7,5 cm mäter de. Ligger några dagar i förväg och jag kan bara hoppas att det fortsätter lite i den takten. Nu när man börjar jobba igen så kommer det inte att gå lika fort framåt. Det går dock lite fortare om man ser till att förbereda husen, genom att klippa till nya delar och sortera upp dem i förväg. Jag bryr mig inte om samma tyger förekommer i flera hus, däremot ska det inte förekomma samma tyg på flera ställen i ett hus.

Här kommer de senaste åtta husen.

De är smått beroendeframkallande.

*vinkevink*

Jag är inte sämre än att jag kan ändra mig…

…och man ska aldrig säga aldrig. Jag har länge och i många år hävdat att det finns inte på världskartan att jag någonsin kommer att sy några lapptäcken för hand. Aldrig i hela mitt liv att jag skulle göra något sådant. Som någon sa: Man ska inte svära i kyrkan. Men nu har det hänt och jag har ändrat mig.

Vadan nu detta kan man undra?? Men det var Barbara från Pink and Barbara som fick in mig på den här linjen. Hon är från Holland och där syr man typ det mesta för hand. Det blir ju snyggt, men åhh vilket pill och tålamod som krävs har jag tänkt. Men hon ringde i alla fall och bjöd in mig till en syträff, som jag tyvärr inte kunde åka på, för att sy hus. Det var nämligen så att en kvinna vid namn Jeanneke i Holland har startat ett projekt för 2012. Tanken är att sy ett hus per dag under hela 2012. Då det är skottår så kommer det att bli sammanlagt 366 hus! 365 små hus och 1 stort. Galen grej, men superroligt. Man syr av scraps och det känns som om det inte går åt något tyg alls. De blir jättesöta. Och om det var svårt att sy för hand?? Inte då. Jag hade blivit mer galen av att sy dem i paper piecing, som man också kan göra. Hur ser de ut då? Jo, så här:

Sen behöver man inte sy alla 366 hus. Man kan sy hur många eller några som helst, få se hur länge jag orkar hålla i. Det som är bra med detta är att de går sy framför tv:n. Vilket betyder att man kan sy annat också. Jag startade före nyår med att sy, därför ligger jag fem dagar i förväg, men då jag jobbar kväll mellan varven och det är andra saker däremellan, så kommer jag nog att ligga efter snart. Men det är bara att kämpa på. Det är kul i alla fall och det är det viktigaste. Och som sagt: Man ska aldrig säga aldrig.

Vill du ser fler hus kan du gå in på hemsidan där det står lite mer om husen. Building houses from scraps heter bloggen och den är på holländska och engelska.

*vinkevink*