Julkulor in July!

Jag har ju en förmåga att vilja prova på mycket inom temat hantverk och har varit väldigt sugen på dessa julkulor vars bok släpptes för snart ett år sen. Boken heter ”Julkulor” och är skriven av Arne och Carlos. Boken är jättemysig och något jag kan rekommendera till den sticksugne. Men då mönsterstickning inte har varit min starka grej så har jag dragit mig lite för den, men nu så. Det gick och det gick snabbt att få ihop en liten julkula. Man ska dock inte syna den i sömmarna, den lämnar lite att önska, men som sagt, det är min första grej som jag faktiskt har mönsterstickat och jag är nöjd. Flera julkulor kommer det att bli. Det kan jag lova.

*vinkevink*

Hönan Agda

Nu har jag äntligen avslutat mitt påskpyssel. Tyckte från början att jag hade gott om tid, men rätt som det var small tiden till och nu är vi i påskveckan. Men nu är det klart och först ut är en påsklöpare. Sydd efter mönstret i det näst sista Quiltmagasinet (har förstått att det kom ut ett nytt idag).

 

Nästa påskpyssel är Hönan Agda. Hon är stickad i ullgarn och sen tvättad i tvättmaskin i 40 grader, vilket gör att hon blev tovad. Mönstret fanns i Hemmets Journal för några veckor sedan.

 GLAD PÅSK!!!

*vinkevink*

Garn

Har köpt hem Visjögarn som kom igår på posten. Svart och ljus Karamell. Jättehärliga färger. Kom dock i härvor, men en snäll dam, A-B, lånade mig en nystningsmaskin så att det skulle gå snabbt och enkelt och det gjorde det. Tack snälla A-B. 🙂

Så nu ska jag till och sticka en mössa. Ska bli spännande att se om jag får till den. Den som lever får se. 🙂 (Klicka på bilderna så får du upp en större bild.)

*vinkevink*

Virkpaket

Har man tur (händer, men inte alltför ofta mig) i lotter så ska man vara med och tävla i denna tävling på bloggen ”En kreativ liten blogg”, där man kan vinna följande paket:

Om man klickar på bilden så kommer man direkt till bloggen. Lycka till.

*vinkevink*

Beslut

Mycket nu, så jag tror att jag ska ta ett beslut om att plocka ihop all scraping, virkning och lapptäcken ett tag och sen ta fram det igen då jag har flyttat klart. Stickningen får vara kvar och log cabin, men log cabin får bara vara kvar tills senast den 4 mars då det ska vara klart. Scrapingen åker nog fram helgen innan flytt då jag får besök, men annars tror jag att jag ska satsa fullt ut på min ”An angels story”, som jag har hållit på med länge och väl nu. Kanske ska satsa på att få den klar.

Ska införskaffa mig lite mer flisofix idag, så att jag kan börja rita ut applikationerna och montera dem. Det tar sin lilla tid, innan man kan börja brodera, då det även ska sys runt dem med symaskin. Men att jag vill få det här klart också är för att man kan ta synål med sig på flyget. 🙂 Men det kanske är roligare att göra detta, då man får lite pysselsällskap i eftermiddag. 🙂

*vinkevink*

Jag vann!

🙂 Tjoho…jag vann. Trodde jag aldrig. Det är så många som är med i diverse olika tävlingar. Det jag vann är fem par leder till amigurumi. Jag vann dem på sidan Svenska Amigurumiklubben där jag är medlem. Ska bli skoj att få paket på posten. 🙂 Har varit himla nyfiken på det här med leder, så nu ska jag bara hitta ett lämpligt virkobjekt att prova mina leder på. 🙂

*vinkevink*

Akvarie

För ett x antal år sen så fick jag i födelsedagspresent av mina föräldrar en guldfiskskål att ha fiskar i. Att det är besvärligt sen att göra rent en sån skål det är en annan femma. Men sen har tanken funnits att ha fiskar av glas i den, för att slippa det här med vatten. Men så var jag runt på diverse olika bloggar och vet nu precis vad jag ska göra för något till min guldfiskskål, som ska få flytta med till mitt nya hem. Visst har hon lyckats göra den otroligt kreativt vacker?

(Klicka på bilden så kommer du till IA NYCKELPIGAS blogg.)

Visst är den läcker?

*vinkevink*