Ocean Waves – ett dubbelsängsöverkast

Typ fem år senare så är jag äntligen klar med mitt dubbelsängsöverkast sytt i ”Ocean Waves”. Det har inte gått fort…många bitar…tror att ”bara” de tvåfärgade är ca 1044st och de enfärgade strax under 800st. Men sådana där galenskaper är sådant man kommer på lite senare när man väl börjat och börjat ifrågasätta sig själv. Sen rätt som det är så börjar saker och ting ta sig och gå lite fortare och då förstår man varför man började med detta. (En sak jag gjorde var att jag bara tog med detta projekt på syhelger. Då tog det sig ganska bra.) Det blev klart lagom tills jag fick nytt golv och nya tapeter. Det är sytt i scraps och inte märktes det här heller i tyghögarna. Det beiga och gröna är nyköpt, men det bara för att få en helhet och det gröna för att jag någonstans här hade tröttnat på att sy ihop småbitar. Varje kvadrat är skuren  2,5″.

Då jag sydde ihop allt i ett enda stycke så har jag heller inte kviltat det själv utan sa från början att det skulle Maria Bussler få göra på sin long-arm. Det var värt varenda krona, då det nu faktiskt blev klart. Skulle jag kviltat det själv hade det legat minst fem år till. Fjärilar blev det.

Så nu är det bara ett par kuddar som saknas och det blir ett av mina nästa projekt.

Måndag och jag länkar till Bambi.

*vinkevink*

Shimmering

I vår sygrupp fick vi för oss att vi skulle sy ”shimmering” tillsammans. Så vi tog en av våra sydagar och lärde oss det hela. Sen hade vi som mål att så många som möjligt skulle vara klara till kulturnatta i Sala i april, vilket gav mig en spark i baken för att få den klar och att det inte skulle bli ett UFO.

Den var kul att sy, men den krävde tungan rätt i mun för att få ihop den, för att det inte skulle bli fel. Men jag är nöjd och den ska nu ut i min bil och användas som filt om man stannar till vid någon rastplats tex. Man måste ju sitta kungligt på backen då. Eller hur?

Sydd av scraps. Märks dock inte i mina tyghögar.

*vinkevink*

 

Irish Chain

Den här blev jag inspirerad av att sy under min sista syvecka för ett och ett halvt år sedan. Jag fick det ”dalska” tyget av min vän Helén med bloggen Quilt och söm. Mönstret är från Quiltemagasinet 6/2015. Rolig att sy och nu är den äntligen klar. Jag sydde på kanterna halvvägs för ett tag sen. Men det var något som inte stämde med den. Jag hade kviltat för lite. Det var mitt problem. Så jag sprättade bort kanterna, kviltade lika mycket till och så på med kanterna och nöjd blev jag. Den kommer bli toppen till i höst.

Måndag och jag länkar till Bambi för inspiration.

*vinkevink*

Stargello

Den här gick jag kurs på senaste Quiltköping. Mossby Quilt som hade kursen tror jag bestämt. Stargellon stod på schemat och den var enklare än vad den ser ut för. Men väldigt mycket tunga rätt i mun och sen en stilla bön att den skulle komma ut slät då man sydde ihop hela toppen. Det där med sömsmån… Jaja. Har fått ihop den i alla fall.

”Hittade” en bunt tyg i min hylla, som inte hade fått något speciellt projekt tilldelat sig, men kom fram till att här kan det faktiskt bli riktigt effektfullt. Det tycker jag att det blev.

Måndags och jag länkar till Bambi.

*vinkevink*

”Sommerbris” AnnAKa

Den här köpte jag både mönster och kit till. Speciell i färg, men fin färg tycker jag. Den stora utmaningen i den här var nog de handbroderade kedjestygnen som jag slet med. Men det var det värt tycker jag nog.

Nu är den också äntligen klar och jag är så nöjd med att jag under flera syhelger bara tagit med en massa ufon, som jag sen jobbat med. Det har tagit sig om vi säger så. Man kan nog också säga att det finns fler ufon om jag börjar kika runt lite, men man måste ju börja någonstans. 🙂

Måndag och jag länkar till Bambi.

*vinkevink*

Olle 4 år

För några år sedan så köpte jag restbitar från en syvän. Tänkte jag skulle sy ett täcke till brorsonen. Men eftersom jag inte vetat riktigt hur jag skulle bete mig så har det heller inte blivit något täcke förrän mamma sa åt mig att nu ritar vi upp ett. Sagt och gjort. Några veckor senare var det klart och jag hann bli klar innan han skulle ha sitt kalas, även om det var i sista minuten.

Smålandsbaksida av resterna. Så i princip alla tyger gick åt. Nöjd blev jag och kusin Lua ville vara med vid fotograferingen.

Måndag och jag länkar till Bambi.

*vinkevink*

Tooly

I söndags hade vår sygrupp Silverquiltarna sydag. Vi har fått ihop det så himla bra med våra träffar numera. 🙂 Så i söndags hade vi bestämt att de som ville skulle sy ”Tooly” tillsammans. Ännu roligare är att projektet hann bli klart under dagen. Alltså inget UFO. 🙂 Det skadar ju inte att man inte får ett sådant till liksom. Så här blev den och i vanlig ordning är det svårt med ljuset även denna gång. Tygerna kommer från ”påsen” man får på Quiltköping. Sen köpte jag till ett tyg på metervara.

Fleecetyg under för att den ska stå stadigt och inte glida iväg. Sen är det tunna skärbrädor i plast som håller upp sidorna. (Så svårt att förklara.) Hoppas du förstår. 🙂

Men en bra grej att ha med när man ska iväg och sy, då man har allt väldigt tydligt framför sig.

Passar på att länka till Bambi så här i sista minuten.

*vinkevink*

 

 

Winter Wonderland

Javisst, då var vi i januari igen och jag fortsätter brodera på mitt Winter Wonderland. 🙂 Kör ju några ryck på denna den här tiden på året. 🙂

Svårfotograferat i vanlig ordning, för tyget jag broderar på är mycket vitare i vanliga fall.

Måndag och jag länkar till Bambi för inspiration.

*vinkevink*

 

 

Familjen Barbapappa

God Fortsättning på 2018!

Den här blev egentligen klar dagarna före julafton, då det var en julklapp till min systerdotter. Men det var det här med tiden…

Köpte den här på facebook i somras på en av köp och säljsidorna för lapptäcksgrejer. Det var ett UFO för en person, men som jag bestämde mig för att slutföra. 🙂 Delarna var utklippta så lite hjälp fick jag. Den är nog tänkt som en bonad, men det blev en kudde med dragkedja på baksidan.

Systerdottern blev glad så jag är nöjd.

Passar på och länka till Bambi för ett nytt inspirerande syår.

*vinkevink*

Hälge Älg

Glad första advent önskar jag Er alla så här en dag efter! 🙂

Den här gången bjuder jag på ett par grytlappar. Min första chef ska till att fylla 50 år och han har drygat sig lite (med glimten i ögat) om allt som har med lapptäcken att göra och jag har väl drygat mig tillbaka på samma sätt om det här med älgar och älgjakt! Vad är grejen liksom att sitta ute i skogen och frysa och inte se några älgar kontra meningen med att sitta bakom en symaskin? Ja, ni vet. Vi ”nördar” alla in på något.

Så jag beslutade mig för att sy ett par grytlappar med älgar på och hänga på en flaska rödvin, som passar till älgrätter. Så här blev dem och han uppskattade dem. 🙂

Måndag och jag länkar till Bambi för mer inspiration.

*vinkevink*