Väska

Har varit hemma två veckor från jobbet med dryg virusinfektion som satt sig på halsen. Ordern från doktorn var vila och vila för mig har då varit att sitta i soffan och handsy och glo på tv. Bläddrade igenom en hög med ufon och upptäckte att där låg ju ett tygstycke som skulle bli en väska med flådiga handtag i skinn. Men det var en massa handkviltning på den kvar. Gick en kurs för flera år sedan och efter kursen så stannade det liksom av…men nu tänkte jag att jag kanske skulle ta och göra klart den. Den tog ju plats om inte annat.

Den är handkviltad på båge (tills jag tröttnade ur och konstaterade att det gick fortare utan). Efter det så tvättade jag och torktumlade den för att framhäva mönstret lite mer. Det blev lite mer, men det blev helt okej. Kvadrater på ena sidan och en blomma på andra (som dock är svår att se). Sen blev det en väska, bara för att det skulle bli något och den är perfekt för saker som man fraktar framlänges och baklänges hela tiden. 🙂

Ett ufo klart och jag håller nu på och laddar för att ta itu med den mackade högen som bara ligger och väntar på att bli kviltade. Men nu kanske det tar lite mer tag, för min plan är att börja jobba och att halsen sakta med säkert blir bättre och bättre. Energin finns ju.

Måndag idag och jag länkar till Bambi för inspiration.

*vinkevink*

Midsommarduk!

Saker och ting har en förmåga att bli klart strax efter en högtid, men å andra sidan klar att användas till nästa gång. Midsommarduken blev klar veckan efter midsommar, men pryder nu bordet på balkongen tillsvidare. Det är ju i alla fall sommar.

Jag gjorde det lite enkelt för mig och tog en hel tygbit, som jag först kviltade och sen så applicerade jag blommorna. Gjorde inte riktigt som mönstret vill säga, men jag blev nöjd. Den är verkligen midsommar!

Onsdag, men Bambi har sin sida öppen fortfarande för inspiration så jag passar på att länka dit.

*vinkevink*

Jag vann!

Just ja! Eva på Tygshopen i Katrineholm hade tillsammans med dottern Amanda lottdragning av de kviltar som kommit in måndagen efter midsommar. Sommarmysteriekvilten alltså. I denna utmaning så låg en tävling. Skicka in senast 26 juni så är man med i en tävling om 500kr att handla varor för i butiken. Så Amanda (tillsammans med en nyckelpiga och hjälp från mamma Eva) drog lappen med mitt namn. 🙂 Så på semestern blir det en utflykt till Katrineholm. Ska bli skoj.

*vinkevink*

Farm Girl Vintage – Juli

Sådär. Skönt att vara ifatt och nu får jag invänta augusti. Juliblocket var körsbär.

*vinkevink*

Farm Girl Vintage – Juni

Juni månads sömnad i Farm Girl Vintage bestod av en jordgubbe.

*vinkevink*

Farm Girl Vintage – Maj

Joho, då var jag ikapp igen med Farm Girl Vintage Sew Together. Vet inte varför jag hamnade efter, men nu kommer maj månad som var en höna. Hönan Agda.

*vinkevink*

Sommarmysterium

Tack för de fina kommentarer till det tidigare inlägget. 🙂

Har de senaste åren börja hoppa på diverse mysterium. Egentligen tycker jag inte om att sy när jag inte vet vad det blir. Men det är en utmaning att våga hoppa på något när man inte riktigt vet vad det ska bli och hittills är jag riktigt nöjd med vad det har blivit.

Det senaste var Tygshopen i Katrineholm som lade ut en utmaning på Facebook. Jag chansade och nu är den klar. Ett kul mönster som blev väldigt fint och som jag faktiskt tror att jag kommer att sy efter igen. Det blev himla bra. Storleken är 90 cm x 90 cm.

I de stora kvadraterna (de gröna och de gul/rosa) har jag kviltat fjärilar.

Måndag och jag länkar till Bambi för inspiration.

*vinkevink*

 

Lynette Andersson

Det här har ju varit en följetong i sig. Inte senast det var Quiltköping, utan gången innan så blev jag överlycklig när kursprogrammen släpptes. Lynette Andersson från Australien skulle komma och ha kurs. En kvart senare så var typ jag och mamma anmälda. Kan säga att jag blev gruvligt förvånad och lätt bitter då det visade sig att kursen blev inställd pga för få anmälda. Fyra personer hade anmält sig. Fyra! Hon går fullbokad överallt, men inte i Sverige. Höll på att bli knasig. Fattar inte. Men jaja.

Sen för två år sen var vi i Birmingham och då skulle hon komma dit. Jo tjena. Då skadade hon fingrarna och butiken skulle dit men inte hon. Däremot så köpte jag det som skulle ha varit kursen i Sverige. Fick väl sy själv då. *muttermutter*

Nu har det äntligen blivit färdigt. Ett anteckningsboksfodral och ett pennskrin.

Inte speciellt svårt och kursen i sig hade inte varit några problem, utan det hade mest varit kul att träffa henne. Nu hoppas jag hon är på plats i Birmingham i augusti.

Måndag idag och jag länkar till Bambi för lite inspiration.

*vinkevink*

Ugglor

Tack för fina kommentarer i det tidigare inlägget vad gäller min ”Smitten”.

I fredags eftermiddag och hela lördagen så satt jag och mamma och sydde tillsammans. Några saker får ni se senare, men det som blev helt klart var dessa ugglor. Ugglan som får hänga vid symaskin med de små saker som man behöver närmast sig. Tex en krita, en sprätt och en stilett.

Första bilden är båda ugglorna med på. Sen är det bara min framifrån och en bild bakifrån. Vi har inte gjort helt enligt mönster vad gäller ihopsyning. Men detta blev bra tycker jag. Det är en liten ficka på baksidan och två fickor på framsidan. Glasögonen är en liten sax som är nedstucken.

Mönstret heter ”Handy Who” och jag tror att jag har köpt det från Lapp-Elisa.

Måndag idag och jag länkar till Bambi för inspiration.

*vinkevink*

Smitten Quilt

Äntligen är de sista stygnen sydda i min Smitten som påbörjades i maj 2015. Nästan två år har den tagit, men den har legat lite i dvala mellan varven dock. Men nu är den äntligen klar och jag är så nöjd. Det har varit en rolig kvilt att sy och det har varit kul att se alla andras kviltar växa fram i facebookgruppen. Den här kvilten säger rätt mycket om vilka färger jag syr i, då detta är en scrapskvilt. Det är ”bara” den orangea bården som jag har köpt till speciellt till den här kvilten och baksidan då. Baksidan är i flanell och så har jag lagt bomullsvadd emellan. Blev väldigt mjuk och skönt kan jag lova.

Om du klickar på bilden så får du en större. Det var svårt att få till en bra bild med skärpa. Slutade med att jag gick ut med den i dagsljus. Blev väl något bättre. Men det får duga. 🙂

Har drabbats av att det skulle vara skönt att bli klart med en massa ufo:n och nu är jag på g. Dock ska några nya projekt påbörjas. Men jag är inspirerad och anser mig ha för lite tid att sy på.

Men livet har ju en förmåga att lugna ner sig lite, peppar peppar, på våren. Det lär väl visa sig. Om inte annat så lyckas jag stapla kviltar på hög för vidare väntan på kviltning. Men det ska bli gjort i sinom tid det med.

Njut av våren.

Måndag idag och jag länkar till Bambi.

*vinkevink*